zipper en plomp

ONZE

WERKWIJZE

HET INTAKEGESPREK

Na aanmelding bij Zipper & Plomp Psychologie nodigen we je uit voor een eerste gesprek; het intakegesprek. In dit gesprek bespreken we wat je zou willen veranderen in je leven en hoe wij jou daarmee kunnen helpen. Om een behandeling te laten slagen is het belangrijk dat je een goed gevoel hebt bij een psycholoog. Op basis van de eerste kennismaking en jouw gevoel daarbij besluit je al dan niet verder te gaan bij Zipper & Plomp. Als tijdens het intakegesprek blijkt dat jouw klachten niet tot onze deskundigheid behoren, zullen we je doorverwijzen naar een collega.



HET BEHANDELPLAN

Na de intake bekijken we samen hoe we het beste kunnen werken aan je klachten en stellen we een behandelplan op. In het behandelplan staat welke klachten je wilt verminderen, welk doel je wilt bereiken en hoe we hieraan gaan werken.

DE BEHANDELFASE

Tijdens de behandelfase kom je regelmatig voor gesprekken. We overleggen met je wat de frequentie van de gesprekken wordt. Ieder gesprek duurt ongeveer drie kwartier. In de behandeling maken we het meest gebruik van cognitieve gedragstherapie en EMDR, methoden die bewezen effectief zijn. We bespreken regelmatig de voortgang van de behandeling en hoe jij deze ervaart.



HET EINDGESPREK

Als de behandeling klaar is, hebben we een afrondend gesprek waarin we samen bekijken wat er is veranderd en hoe je de behandeling bij Zipper & Plomp Psychologie hebt ervaren. De duur van de behandeling ligt voor de meeste mensen tussen de 5 en 12 afspraken.

WIL JE EEN AFSPRAAK MAKEN?

Wil je een afspraak maken bij Zipper & Plomp Psychologie? Stuur ons dan een bericht via de button ‘MAAK HIER JE AFSPRAAK’